Øhavets Smakke- og Naturcenter er et center for vandsport, sejlads og naturoplevelser på den lille ø Strynø i det sydfynske ø-hav.

Vi tilbyder overnatning på vores natur lejr-plads i shelter, telt eller glamping-telt. Du kan også leje et af vores værelser på centeret.

Vi udlejer alt udstyr indenfor vandsport og smakkejoller og tilbyder instruktion i vandsport og sejlads.

Vi har også mange andre oplevelser til dig, dine kolleger og din familie. Du finder dem alle her på sitet.

Mere om os

Strynø med Øhavets Smakke- og Naturcenter S/I fungerer som den perfekte indgang til autentiske maritime oplevelser i det sydfynske øhav. Centeret har til huse på en tidligere landbrugsejendom, som i 1993 blev omdannet til center med natur- og kulturudstilling, naturcampingplads samt sejlads- og vandsportsaktiviteter. Centret blev etableret af frivillige kræfter og mange beboere på Strynø er tæt knyttet til centret og dets maritime stemning. Centret er et af øens vigtige samlingspunkter og ikke mindst bådværftet bliver flittigt brugt til klargøring af øens mange joller.

Med en unik placering 100 meter fra havnen og vandsports-kravlegården ved Strynø badestrand, er Øhavets Smakke- og Naturcenter ideelt til udlejning, undervisning og turistinformation om ø-havets mange muligheder for fantastiske oplevelser i vand og på land.

Øhavets Smakke- og Naturcenter indgår i et stort netværk af virksomheder, organisationer og institutioner og er desuden udpeget som hotspot under Langeland Kommunes kyst- og vandsport udviklingsprojekt, SHORES-Langeland. Vi kan bl.a. derfor tilbyde oplevelser og aktiviteter med veluddannede og motiverede instruktører med stort lokalkendskab. Øhavets Smakke- og Naturcenter har de lovpligtige forsikringer og bruger kun uddannede instruktører.

Øhavets Smakke- og Naturcenter har en bæredygtigt og grøn profil. Bygningerne opvarmes med et jordvarmeanlæg og det varme vand og strøm produceres med eget solcelleanlæg. Ligeledes er jordarealet tilhørende ejendommen udlagt som økologisk afgræsning. Vores aktiviteter er tilrettelagt med respekt for naturen og udføres hovedsageligt for vind- eller egen kraft.

Vision

Øhavets Smakke- og Naturcenter vil være indgangsportalen til det sydfynske Øhav og Geopark Sydfyn