Besøg udstillingen ’Over Ø og Hav’ og kom ind for at gå ud…

I udstillingen ’Over Ø og Hav’ kan du opleve det, vi kalder ”Øhavets Big Five” – nemlig fem temaer, som er særlige for Det sydfynske Øhav og især området omkring Strynø.

De fem temaer står som ”øer” i den fysiske udstilling på Øhavets Smakke- og Naturcenter – her kan du lære mere om:

Det lave vandStrynøNaturenIsens værkFuglene

I udstillingen bliver du klædt på til at gå ud at opleve Øhavet på egen hånd, både naturen og kulturhistorien. Der findes inspiration til leg og læring i naturen omkring Øhavets Smakke- og Naturcenter.

udstilling-1

Udstillingens moduler er skabt i træ i et smukt, organisk design, inspireret af naturen i området, især havet. Men også smakkejollernes spanter har været inspiration. Udstillingens design er skabt af Kvorning Design & Kommunikation. De unikke fotos og film, som fortæller om de fem temaer i udstillingen på æstetisk vis ,er skabt af wildlife fotograf Andreas Mørck Nielsen fra Moving Nature.

Kom og oplev en levende udstilling for både børn og voksne.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Øhavets Smakke- og Naturcenter

logo-black

Nørderiet – her er plads til at gå amok

I udstillingen ’Over Ø og Hav’ finder du også Nørderiet, hvor der er alle muligheder for at gå amok i Øhavets natur. Her finder du mikroskoper og stereolupper, opgaver og bøger om fx tang, fugle eller sten, som du kan finde på Strynø.

Gå ud og oplev området og tag noget med tilbage for at undersøge det nærmere i Nørderiet. Her er alle muligheder for at undersøge dét, du finder og lære noget nyt.

Du kan også allerede gå på besøg i Nørderiet her på siden under de fem temaer; Strynø, Isens værk, Det lave vand, Naturen og Fuglene. Her får du forskellig nørdeviden om temaerne – alt sammen noget, som er et tillæg til det, du kan opleve i udstillingen hos os på Øhavets Smakke- og Naturcenter.

God fornøjelse!

Kys Frøen

I Nørderiet i udstillingen kan du blive udstyret til at prøve Kys Frøen. Kys Frøen er en række aktiviteter for hele familien, hvor I kan låne både aktivitetsvejledninger og grej og dermed let komme ud i Strynøs natur og gå på opdagelse. På Øhavets Smakke- og Naturcenter har vi i alt 10 forskellige Kys Frøen aktiviteter, så her er nok til flere dages leg og læring på egen hånd.

kys_frøen

Kys Frøen aktiviteterne er med i adgangsbilletten til udstillingen. Du finder aktivitetsvejledningerne inde i udstillingsrummet. Grejet, du skal bruge, er beskrevet i vejledningen – og du finder det let. Lån en trækvogn og gå på opdagelse.

Prøv de 10 aktiviteter:

fuglene_ikon

Fuglenørd

– lær Øhavets fugle at kende

det_lave_vand_ikon

Kystsafari

– Mød de vilde dyr i det lave vand

Hr. og Fru Krabbe

– alt det du ikke vidste om krabbekæresterier

baadebygger

Bådebygger for en dag

– byg din helt egen træbåd og søsæt den

Øboliv

– genopliv Strynøs historie med løb og egnsretter

ishavet_hvede_ikon

Historien i stenen

– strandens geologiske historie

I stenaldermandens fodspor

– gå på jagt efter stenalderfund og stenalderkost

Fra korn til brød

– kværn korn og bag lækre pandekager

naturen_ikon

Leg med tang

– skab smukke tangbilleder eller lav lækre tangchips

Vild mad

– gå på jagt i naturens store spisekammer

God fornøjelse derude!